Netin huumorifoorumit


Näin internetin aikakaudella ei hauskojen vitsien löytämiseksi tarvitse enää käydä lainaamassa Kilon poliisia kirjastosta, sillä viimeisimmät letkautukset ja meemit ovat kaikkien saatavilla vain muutaman sekunnin näpyttelyn päässä.

Riemurasiasta löytyy jokaiselle jotakin

Eräs Suomen suosituimmista huumorifoorumeista on vuonna 2003 perustettu Riemurasia. Foorumilla on yli puoli miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ja viikoittain sivustolla vierailee noin 160 000 kävijää. Riemurasia on oivallista ajanvietettä, jonka parissa aika kuluu kuin siivillä. Samoin jos elämä näyttää yksinäiseltä, Riemurasiaa selaillessa tylsyyskuolema on takuuvarmasti vältetty.Interaktiivisen luonteensa ansiosta Riemurasian käyttäjät pääsevät myös keskustelemaan keskenään foorumilla sekä lähettämään reaaliaikaisia kommenttejaan huutoboksiin. Perinteisten vitsien ja kuvameemien ohella sivustolta löytyy myös Rasiatube, joka kokoaan yhteen netin hauskimmat videot palveluista kuten Youtube ja Dailymotion.

Apachefoorumia eivät turhat säännöt rajoita

Ensisilmäyksellä Apachefoorumi saattaa näyttää aivan tavalliselta keskustelufoorumilta. Lähemmässä tarkastelussa osoittautuu kuitenkin, että suurimmassa osassa keskusteluja ei ole päätä eikä häntää. Se onkin koko foorumin pointti. Tänne voi tulla keskustelemaan ihan mistä vaan, ilman varsinaista punaista lankaa tai kärsivällisyyttä vaivautua ajattelemaan ennen kirjoittamista. Foorumin moderaattorit eivät myöskään lähtökohtaisesti rajoita käyttäjien ilmaisunvapautta.Foorumi on jaoteltu eri osa-alueisiin, kuten huumoriin, taiteeseen ja kulttuuriin, markkinointiin ja kaupankäyntiin sekä k-18 osioon, josta löytyy materiaalia aikuisempaan makuun. Esimerkiksi pitkälle matkalle ajantappovälineeksi Apachefoorumi sopii mainiosti, koska foorumi on kevyt käyttää ja sivut latautuvat nopeasti.