Hyviä uutis-sivuja netissä


Mitä maailmalla tapahtuu? Ehkä sinua kiinnostaa jokin uutisaihe, jota haluat tietoisesti seurata, vaikka se ei olisikaan pinnalla tv:n uutiskatsauksissa. Silloin auttaa asiassa netin parhaat uutis-sivut, jotka eivät ohita yhtäkään ”kissan ristiäistä” niistä ainakin jotain mainitsematta.

www.mtv.fi/uutiset päivittävät kotimaan ja ulkomaan uutisia tuhtiin tahtiin. Eri alueiden uutiset on helposti löydettävissä ja uutisvirtakin on valtaisaa. Mainoksia tietenkin on, mutta nekin ovat tiedottavia, kuten leivonta reseptit.

Kaleva.fi on valtakunnallisesti tasapuolinen ja kaiken kansan uutistiedottaja. Löydät uutisten lisäksi asiaa tuotteista ja palveluista. Blogissa voit katsastaa mielenkiintoisia kirjoituksia ja juttutupaan voit jättää omia mielipiteitä.
Suosittu www.ampparit.com on monen uutisia lukevan suosikki sivu. Vastassasi on varsinainen uutistulva erittäin käyttäjä-ystävällisesti viritettynä.

Yle.fi kattaa valtakunnallisesti ja kiitettävästi uutiset ja tapahtumat niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Juoruilut puuttuvat kuten mainoksetkin eikä viihdekään ole pinnalla, mutta asioista kerrotaan puolueettomasti ja selkeästi.

Lehtien omat nettiversiot, kuten Iltalehti ja Helsingin Sanomat haalivat tärkeitä uutisia sivuillensa, ja lomassa on kaikenlaista kevyttä ja hupaisaa – kun lukija haluaa nauttia keveämmästä uutishetkestä. Hesarin usein todetaan kallistuvan Etelä-Suomen uutisiin ja tapahtumiin jättäen etenkin pohjolan ja idän katsonnan kylmäksi.

Jos itsellesi tärkeimmät uutiset pyörivät pörssin ja talousmarkkinoiden tiimissä, niin www.taloussanomat.fi on ehdottomasi ajan tasalla. Sivustolla paljon hyödyllistä ja täysin maksutonta neuvontaa raha-asioihin, jotka kannattaa ottaa vakavasti tehdessäsi sijoituksia tai investointeja.

Jos lukijalla on hyvä englanninkielen lukutaito, niin erittäin kattavan uutisvirran koko maailman uutisista näet BBC:n uutissivuilta www.bbc.co.uk . Seuraamalla näitä uutisia, sinulle esitetään asioiden versiot muukin kuin Suomen näkökulmasta. Selvää on, että journalismi, niin neutraalia kuin se haluaisikin olla, saa aina vivahteen siitä kulmasta, mistä sitä katsotaan. Jää lukijan ja katsojan pohdittavaksi, onko tiedolla toista puolta, joka saattaisi myös kiinnostaa jotakuta.